A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Кролевецької міської ради

«Підвищення ефективності роботи вчителя природничих дисциплін для забезпечення якості освіти в умовах Нової української школи».

Дата: 18.10.2018 16:54
Кількість переглядів: 18

Сьогодні, у той час, коли розбудовується Нова українська школа, пошук нових шляхів, методів, технологій навчання стає актуальною проблемою освіти.

З метою модернізації методів викладання предметів хімії та біології відповідно до плану роботи методичного кабінету управління освіти, молоді, спорту, культури і туризму Кролевецької міської ради на 2018 рік, 18 жовтня 2018 року на базі Кролевецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №5 відбулося методичне об’єднання  учителів хімії та біології закладів загальної середньої освіти Кролевецької міської ради  з теми «Підвищення ефективності роботи вчителя природничих дисциплін для забезпечення якості освіти в умовах Нової української школи».

Було проведено теоретичну частину, що складалася з виступів: «Реалізація компетентнісного підходу на уроках хімії» (Дуля Ю.М., учитель хімії Кролевецької ЗОШ №5) та «Проектна діяльність учнів – одна з форм формування ключових компетентностей» (Булах О.В., учитель біології Кролевецької СШ №1). Івашина Н.В., керівник МО, розповіла про шляхи підвищення ефективності роботи вчителя природничих дисциплін для забезпечення якості освіти в умовах Нової української школи. Практичну частину заходу склав майсер-клас «Підготовка літніх завдань з біології – один із шляхів розвитку 10 ключових компетентностей Нової української школи», який провела Хиля Н.М., учитель хімії та біології Кролевецької ЗОШ №5. Під час виступу Неоніла Миколаївна акцентувала увагу присутніх на вагомості проектної діяльності у становленні школярів та продемонструвала результати творчих напрацювань та дослідницьких проектів своїх учнів.

Під час роботи семінару було обговорено питання підготовки до ІІ етапу учнівських олімпіад з хімії та біології, проведення Всеукраїнської природничої гри «Геліантус» та Міжнародного природничого конкурсу «Колосок». Також учителі ознайомилися з електронними версіями фрагментів оригінал-макетів підручників з хімії та біології (рівень стандарту) та зробили вибір щодо замовлення.

 

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора