A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Кролевецької міської ради

Сертифікація вчителів початкових класів

Дата: 18.01.2021 12:42
Кількість переглядів: 21

18 січня розпочалася реєстрація вчителів початкових класів для проходження сертифікації й триватиме до 31 січня 2021 року включно на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

Наказом Міністерства освіти і науки України визначено, що у 2021 році в рамках пілотного проекту сертифікацію зможе пройти не більше двох тисяч вчителів початкових класів. 48 педагогів Сумської області цього року зможуть зареєструватися для проходження зовнішнього оцінювання професійних компетентностей.

Реєстрація відбуватиметься в 2 етапи:

- основний етап (18 - 27 січня) - у межах граничної кількості для кожного регіону;

- додатковий етап (28 - 31 січня) - у межах граничної кількості вчителів початкових класів, які можуть реєструватися для проходження сертифікації у 2021 році.

Реєстрацію вчителів початкових класів для проходження сертифікації у 2021 році достроково буде припинено в разі, якщо 2000 осіб сформують бланки реєстраційних карток-заяв.

Відповідно до Положення про сертифікацію педагогічних працівників учителі  беруть участь у сертифікації виключно на добровільних засадах і можуть відмовитися від участі на будь-якому її етапі.

Сертифікація складається з трьох етапів, що відбуваються послідовно один за одним, а саме із:

- незалежного тестування учасників сертифікації;

- самооцінювання учасниками сертифікації власної педагогічної майстерності;

- вивчення практичного досвіду роботи учасників сертифікації.

Успішне проходження сертифікації зараховується як проходження чергової/позачергової атестації педагогічним працівником та є підставою для присвоєння йому відповідної кваліфікаційної категорії та педагогічного звання. Також вчителі, які успішно пройшли сертифікацію, отримають  надбавку до заробітної плати в розмірі 20%.

 

За матеріалами сайту УЦОЯО


« повернутися

Вхід для адміністратора