A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Кролевецької міської ради

Рідна мова - подих серця мого

Дата: 21.02.2020 15:46
Кількість переглядів: 24

      Рідна мова для кожної людини є важливим елементом культурної свідомості. Вона накопичує традиції й досвід попередніх поколінь і дозволяє передати їх нащадкам. Мова - це історія народу, його світогляд, інтелектуальний та духовний результат кількатисячолітньої еволюції кожного етносу. Без своєї мови, своєї самобутньої культури немає народу. 

    21 лютого представники всіх націй і народностей відзначають Міжнародний день рідної мови. До урочистого святкування цієї визначної дати долучилися й учні та педагоги закладів освіти Кролевецької міської ради.

     На базі Будинку дітей та юнацтва Кролевецької міської ради відбулося свято вшанування переможців ІІ етапу ХХ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика та Х Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка «Рідна мова - подих серця мого», яке підготували учні Кролевецького навчально-виховного комплексу № 6 Кролевецької міської ради (директор Сахнюк В.Г., заступник директора з виховної роботи Булах В.В.).

     На адресу талановитих учнів та вчителів, гостей свята звучали вітання та побажання від начальника управління освіти, молоді, спорту культури і туризму Кролевецької міської ради Діброви Наталії Володимирівни. «Знати, берегти і примножувати рідну мову - обов’язок кожної людини. Народ, який не усвідомлює значення рідної мови, її ролі в розвитку особистості, не плекає її, не може розраховувати на гідне місце в суцвітті народів», - зазначила Діброва Н.В.

      У рамках свята дипломами І, ІІ, ІІІ ступенів відзначено 59 учнів закладів загальної середньої освіти Кролевецької міської ради, які посіли 68 призових місць у ІІ етапі ХХ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика та Х Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

    За високу професійну майстерність у підготовці учнів до мовно-літературних конкурсів 28 педагогів закладів освіти Кролевецької міської ради відзначено Подяками управління освіти, молоді, спорту культури і туризму Кролевецької міської ради.

       Учасники свята декламували вірші про рідну мову, виконували пісні, у яких прославляли Україну. Закінчився святковий захід запальним українським танком.                                                                                У залі панувала   святкова атмосфера, щирі посмішки супроводжували учасників свята упродовж  усього дійства.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора