A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Кролевецької міської ради

Рідна мова - подих серця мого

Дата: 21.02.2020 15:46
Кількість переглядів: 37

      Фото без описуРідна мова для кожної людини є важливим елементом культурної свідомості. Вона накопичує традиції й досвід попередніх поколінь і дозволяє передати їх нащадкам. Мова - це історія народу, його світогляд, інтелектуальний та духовний результат кількатисячолітньої еволюції кожного етносу. Без своєї мови, своєї самобутньої культури немає народу. 

    21 лютого представники всіх націй і народностей відзначають Міжнародний день рідної мови. До урочистого святкування цієї визначної дати долучилися й учні та педагоги закладів освіти Кролевецької міської ради.

     На базі Будинку дітей та юнацтва Кролевецької міської ради відбулося свято вшанування переможців ІІ етапу ХХ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика та Х Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка «Рідна мова - подих серця мого», яке підготували учні Кролевецького навчально-виховного комплексу № 6 Кролевецької міської ради (директор Сахнюк В.Г., заступник директора з виховної роботи Булах В.В.).

     На адресу талановитих учнів та вчителів, гостей свята звучали вітання та побажання від начальника управління освіти, молоді, спорту культури і туризму Кролевецької міської ради Діброви Наталії Володимирівни. «Знати, берегти і примножувати рідну мову - обов’язок кожної людини. Народ, який не усвідомлює значення рідної мови, її ролі в розвитку особистості, не плекає її, не може розраховувати на гідне місце в суцвітті народів», - зазначила Діброва Н.В.

      У рамках свята дипломами І, ІІ, ІІІ ступенів відзначено 59 учнів закладів загальної середньої освіти Кролевецької міської ради, які посіли 68 призових місць у ІІ етапі ХХ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика та Х Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

    За високу професійну майстерність у підготовці учнів до мовно-літературних конкурсів 28 педагогів закладів освіти Кролевецької міської ради відзначено Подяками управління освіти, молоді, спорту культури і туризму Кролевецької міської ради.

       Учасники свята декламували вірші про рідну мову, виконували пісні, у яких прославляли Україну. Закінчився святковий захід запальним українським танком.                                                                                У залі панувала   святкова атмосфера, щирі посмішки супроводжували учасників свята упродовж  усього дійства.

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису


« повернутися

Вхід для адміністратора