A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Кролевецької міської ради

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, та його очікуваної вартості по закупівлі: Риба, рибне філе та інше м’ясо риби морожені – за кодом CPV за ДК 021:2015 – 15220000-6 (Свіжоморожена риба: хек тушка (без голови) на 2022

Дата: 11.01.2022 14:21
Кількість переглядів: 17

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, та його очікуваної вартості по закупівлі: Риба, рибне філе та інше м’ясо риби морожені – за кодом CPV за ДК 021:2015 – 15220000-6 (Свіжоморожена риба: хек тушка (без голови) на 2022р.

 

Підстава для публікації обґрунтування: постанова Кабінету Міністрів України від 16.12.2020 № 1266 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 01.08.2013 № 631 і від 11.10.2016 №710.

 

 Ідентифікатор закупівлі:                     UA-2022-01-05-001364-c

 

ІНФОРМАЦІЯ ПРО НЕОБХІДНІ ТЕХНІЧНІ, ЯКІСНІ ТА КІЛЬКІСНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ ПРЕДМЕТА ЗАКУПІВЛІ

 

Технічні характеристики предмету закупівлі повинні відповідати показникам безпечності та якості для харчових продуктів, чинним нормативним документам, затвердженим у встановленому законодавством порядку, відповідати вимогам Законів України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23.12.1997 № 771/97-ВР (зі змінами), наказу МОЗ, МОН «Про затвердження порядку організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах» від 01.06.2005 № 242/329; постанови КМУ «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» від 21.03.2021. № 305; Санітарних правил для підприємств громадського харчування (СанПин 42-123-5777-91).

Найменування товару

Кількість, кг.

Вимоги до предмету закупівлі

Якість товару, що є предметом закупівлі має відповідати діючим на території України державним стандартам

Свіжоморожена риба: хек (тушка без голови)

 

 

 

7801,00

Риба хек – тушка без голови вагою не менше 300 г. Поверхня ціла, рівна, чиста, недеформована, природного кольору. Без згустків чи слідів крові. Ціла. Без льодяної глазурі та снігу. Термін придатності від загального терміну зберігання, передбаченого виробником, на час поставки не менше, ніж 80 %

       

2.2. Учасник повинен надати копію Акту перевірки компетентного органу, що реалізує державну політику у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів стосовно додержання оператором ринку гігієнічних вимог щодо поводження з харчовими продуктами, дата останньої перевірки якого не повинна перевищувати рік.

3. Документи та дані, що підтверджують якісні характеристики предмету закупівлі:

3.1. Учасник для підтвердження якості товарів, що планує постачати та повноважень реалізовувати певний товар повинен подати:

3.1.1. Копії відповідних дозволів, ліцензій, свідоцтв, патентів, сертифікатів, паспортів, довідок, посвідчень, погоджень, що дають право учаснику виробляти та/або реалізовувати товари, запропоновані в пропозиції конкурсних торгів, що є предметом закупівлі, якщо згідно з діючим законодавством України, відповідні товари (їх виробництво та реалізація), що є предметом державної закупівлі, підлягають ліцензуванню, патентуванню, сертифікації, паспортуванню, погодженню..

3.1.2. Копію посвідчення про якість та/або копію декларації виробника, або інші документи, що засвідчують якість та безпеку товару, що закуповується.

3.1.3. Якість товару, що поставляється, має відповідати ДСТУ, ТУ. На підприємстві, що поставляє товар, повинна бути ефективно впроваджена система HACCP, що в значній ступені зменшує ризики потрапляння в продукти харчування небезпечних чинників (надати Наказ або інші документи, які підтверджують впроваджена система HACCP).

3.1.4. Гарантія якості товару діє протягом строку, встановленого виробником товару, та вказаного на упаковці товару. Товар постачається з терміном придатності не менше ніж 80% від загального терміну зберігання на момент поставки.

3.1.5. Доставка до місця призначення, навантаження та розвантаження Товару  здійснюється Вантажовідправником за його власний  рахунок та його транспортом.

Вимоги до постачання продуктів харчування:

Під час перевезення продукції постачальники і виробники зобов’язані дотримувати умов транспортування згідно ст.44 «Гігієнічні вимоги до транспортних засобів» ЗУ «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів». 

  • Товар повинен транспортуватися у спеціалізованому транспорті з холодильним обладнанням з відповідною температурою згідно зі стандартами. При перевезенні товару транспортні засоби повинні відповідати вимогам санітарних норм та правил. Учасник обов’язково повинен виконувати промивання та дезінфекцію кузова рухомого складу.     
  •  Водій автотранспорту, а також особи, що супроводжують продукти, повинні мати особисті медичні книжки.
  • Товар, що постачається повинен супроводжуватися товарно-транспортною накладною.
  • Транспортування  здійснюється згідно Санітарних правил для підприємств продуктової торгівлі СанПиН 5781-91 від 16.04.1991 року з наданням у складі пропозиції листа контрольних перевірок температури у кузові авторефрижератора
  • Кожна транспортна партія повинна посвідченням про якість або декларація виробника, в якому вказати: №; дата видачі; найменування потужності виробника та його № експлуатаційного дозволу чи № реєстрації; найменування постачальника; його адреса та № експлуатаційного дозволу чи № реєстрації; найменування вантажоодержувача; найменування продукту; одиниці виміру; кількість; дата виробництва; дата випуску; умови зберігання в холодильнику (складі) – температура при необхідності вологість; термін зберігання; згідно якого нормативного документа продукт виготовлений (ДСТУ, ТУ та ін.); ґатунок, категорія, органолептична оцінка, тощо.
  • Товар не повинен містити штучних барвників, ароматизаторів, підсолоджувачів, підсилювачів смаку, консервантів (п.1.4 Спільного наказу МОіН та МОЗ У від 15.08.2006 р №620/563), а  також ГМО  (п.6.8 ст. 3 Закону  України  “ Про дитяче харчування “ від 14.09.2006р №142-5). Ці дані повинні бути відображені в документах, які підтверджують якість товару.
  • Умови пакування та маркування продуктів повинні відповідати, ЗУ, ДСТУ чи ТУ згідно якого зроблений продукт. (ст.39,50 ЗУ «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів»). Тара повинна забезпечувати повну цілісність товару при транспортуванні. Вартість тари (упаковки) включено в загальну вартість товару. Тара (упаковка) – незворотна.

 

 

Обгрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі:

 

Очікувана вартість предмету закупівлі:

" Риба, рибне філе та інше м’ясо риби морожені – за кодом CPV за ДК 021:2015 – 15220000-6 (Свіжоморожена риба: хек тушка (без голови); відповідний код СРV за ДК021:2015:5221000-3 - Морожена риба" визначено з урахуванням положень Примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, затвердженого наказом Уповноваженого органу № 275 від 18.02.2020. Закупівля проводиться на очікувану вартість, яка визначена з урахуванням ринкових цін на даний вид товару на момент оголошення закупівлі.

При визначенні очікуваної вартості застосовувався метод порівняння ринкових цін, після збору та аналізу цінової інформації реального ринку товару, був проведений аналіз закупівель аналогічних товарів через офіційний портал оприлюднення інформації про публічні закупівлі України системи Prozorro, запиту цінових пропозицій.

Розмір бюджетного призначення сформований з урахуванням обсягів наявної потреби товару на 2022 рік.

Очікувана вартість та обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі: 687055,00 грн. з ПДВ.


« повернутися

Вхід для адміністратора