A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Кролевецької міської ради

Творча співпраця школи та сім’ї в умовах нових стандартів освіти

Дата: 21.03.2019 13:51
Кількість переглядів: 15

   «Кожна дитина неповторна, наділена від природи унікальними здібностями, талантами та можливостями. Завдання школи – допомогти розкрити та розвинути здібності, таланти і можливості кожної дитини на основі партнерства між учителем, учнем і батьками».

   Один із ключових компонентів концепції Нової української школи є педагогіка партнерства, що грунтується на співпраці між учнем, учителем і батьками. В основі педагогіки партнерства – спілкування, взаємодія та співпраця.

   Тому саме темі «Творча співпраця школи та сім’ї в умовах нових стандартів освіти» був присвячений семінар заступників директорів з виховної роботи та педагогів-організаторів, який відбувся 20 березня 2019 року на базі Кролевецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 імені М.О.Лукаша Кролевецької міської ради. Використовуючи педагогічні технології та маючи великий досвід навчання та виховання, педагогічний колектив Кролевецької ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 імені М.О.Лукаша тісно співпрацює з батьками для створення найсприятливіших умов для самореалізації та розвитку школи.

   З вітальним словом до присутніх звернулася директор школи Ілляшенко І.М., яка наголосила, що педагогічний колектив закладу намагається робити все для того, щоб школа була школою радості для учнів, школою творчості для вчителів, школою спокою для батьків». Ірина Миколаївна створила присутнім гарний весняний настрій, подарувавши букетики троянд.

   Заступник директора з виховної роботи Школа О.Д. поділилася досвідом роботи школи у напрямку родинного виховання «Школа і батьки. Соціальне партнерство» та підготувала методичні рекомендації для колег. Присутні переглянули відеофільм «Взаємодія школи та сім’ї – важлива умова ефективності освітнього процесу», у якому відображені найкращі загальношкільні заходи, спільні заходи з батьками, проведені в закладі: шкільний ярмарок «Казковий двір – 2017», шкільний ярмарок «Чарівний острів Ярмаркоград – 2018», спортивне свято, ювілей школи-120, «Супербабуся-2019», фестиваль-конкурс колядницьких гуртів «Різдвяна зірка», свято мам, святкування Нового року, майстер-клас «Виготовлення пряників».

   У рамках семінару були проведені інтерактивні вправи з учасниками (один день із життя дитини» (практичний психолог Федоренко І.Л.), «Ярлики» (соціальний педагог Бруяка Ю.С.).

   Увазі присутніх був представлений виховний захід-конкурс учнівських родин «Сім’я року».

   Завершився семінар проведенням «круглого столу», відбулося обговорення та підведення підсумків. Присутні висловили слова вдячності за організацію і проведення заходу.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора