A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Кролевецької міської ради

20 січня 2021 року відбулася зустріч із представниками закладів загальної середньої освіти з питань організації харчування

Дата: 20.01.2021 12:01
Кількість переглядів: 24

Начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Кролевецького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області Романенко Людмила Данилівна ознайомила присутніх з новим Санітарним регламентом для закладів загальної середньої освіти, що набув чинності 01 січня 2021 року.

 Регламент визначає гігієнічні стандарти для усіх типів ЗЗСО, що дозволить створити безпечні умови для організації освітнього процесу.

Серед іншого, у новому Санітарному регламенті змінено підходи до організації харчування, встановлено вимоги до харчових продуктів та готових страв, що можуть пропонуватись дітям. Наприклад, передбачено низку обмежень за вмістом солі, цукру та жиру з урахуванням сучасних тенденцій здорового харчування. Крім того, у Санітарному регламенті визначено Перелік продуктів харчування, які забороняється продавати у шкільних буфетах (чіпси, сухарики, ковбаси, сосиски, деякі солодощі, газовані напої, кава та ін.). Також встановлені групи харчових продуктів, які повинні бути в щоденному шкільному раціоні учнів (злакові, овочі, фрукти та ягоди, молочні продукти).


« повернутися

Вхід для адміністратора