A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Кролевецької міської ради

Співпраця закладів освіти з інклюзивно-ресурсним центром у реалізації інклюзивного навчання та виховання в закладах дошкільної, загальної середньої освіти

Дата: 10.05.2019 11:49
Кількість переглядів: 31

    22.04.2019 р. на базі інклюзивно-ресурсного центру   Кролевецької ОТГ відбулося методичне об’єднання асистентів учителів, практичних психологів та соціальних педагогів,  що працюють  в інклюзивних класах та представників ІРЦ на тему: «Співпраця закладів освіти з інклюзивно-ресурсним центром у реалізації інклюзивного навчання та виховання в закладах дошкільної, загальної середньої освіти», з метою налагодження тісної співпраці.

    До уваги присутніх методист методичного кабінету управління освіти, молоді, спорту, культури і туризму Кролевецької міської ради Чуприна Т.В запропонувала доцільну інформацію щодо особливостей співпраці закладів освіти з ІРЦ, з метою організації освітнього середовища.

   Практичний психолог ІРЦ, О.В. Морщ, охарактеризувала напрямки проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дитини.

    Директор ІРЦ, Т.М. Срібранець  роз'яснила алгоритм професійної взаємодії фахівців ІРЦ і команди супроводу дитини, що навчаються інклюзивно.

    Вчитель-логопед В.О. Ожема надала загальні рекомендації щодо навчання і розвитку дітей з порушенням мовлення.

    Ю.В. Дмитренко, вчитель-реабілітолог, запропонувала новітні види спорту для дітей з ООП.

    Практичний психолог ОЗ «Кролевецького ліцею», Л.О. Шевченко, висвітлила інноваційні підходи до освіти та соціалізації дітей зі спектром аутичних порушень.

    Асистент вчителя Кролевецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 ім. О.М. Лукаша, Бруяка Ю.С., поділилася досвідом та ознайомила присутніх з вимогами ведення службової документації спеціалістів.


« повернутися

Вхід для адміністратора