A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Кролевецької міської ради

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, та його очікуваної вартості по закупівлі Сирні продукти – за кодом CPV за ДК: 021:2015: 15540000-5

Дата: 10.01.2022 11:33
Кількість переглядів: 18

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, та його очікуваної вартості по закупівлі Сирні продукти – за кодом CPV за ДК: 021:2015: 15540000-5 -   (сир кисломолочний жирністю не менше 10% , сир твердий жирністю не менше 50%) на 2022р.

 

Підстава для публікації обґрунтування: постанова Кабінету Міністрів України від 16.12.2020 № 1266 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 01.08.2013 № 631 і від 11.10.2016 №710.

 

 

 Ідентифікатор закупівлі:                     UA-2022-01-04-000358-b

 

ІНФОРМАЦІЯ ПРО НЕОБХІДНІ ТЕХНІЧНІ, ЯКІСНІ ТА КІЛЬКІСНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ ПРЕДМЕТА ЗАКУПІВЛІ

№ зп

Найменування предмета закупівлі

Опис

Од. виміру

Кількість

1

Сир кисломолочний 10% жирності фасований

Сир кисломолочний (фасований по 0,4 кг) має бути із вмістом жиру 10%, білого, біло-кремового кольору, зі смаком свіжого кисломолочного продукту, мати – розсипчасту, м’яку та суху консистенцію без ознак прокислого продукту. Не має бути стороннього запаху, смаку та зайвої рідини, а також плісняви, гнилі, домішок. Сир кисломолочний має бути виготовлений за ДСТУ 4554:2006. Склад продукту: молоко коров’яче незбиране, молоко коров’яче знежирене, закваска чистих культур молочнокислих мікроорганізмів, фермент молокозсідальний. Енергетична цінність на 100 грам продукту має становити не менше 153 ккал. Пакування: еколін, полімерний пакет.

 Пакування повинно здійснюватись способом, який гарантує безпечність та зберігання продукту відповідно до стандарту, має відповідати вимогам ДСанПІН 4.4.3-134-2006 за показниками свинцю, міді, кадмію, формальдегіду, мікробіологічними, органолептичними, одориметричними показниками. На підтвердження даної вимоги потенційні учасники мають надати у складі пропозиції відповідний документ (протокол випробувань, експертний висновок, звіт тощо), виданий на ім’я учасника, датований не раніше жовтня 2021 року.

  Тара і пакувальні матеріали повинні бути легкими, міцними, зручними, добре зберігати товар від деформації та пошкодження. На тарі фасування повинна бути наступна інформація: назва харчового продукту, назва та адреса підприємства-виробника та потужностей (об’єкта) виробництва, вага нетто, дата виготовлення, термін придатності та умови зберігання, дані про харчову та енергетичну цінність, позначку «без ГМО».

Термін зберігання не більше 10 діб.

кг

10475,00

Вимоги щодо якості сиру кисломолочного:

1. Товар, що постачається повинен мати необхідні документи (протоколи випробувань, експертні висновки, звіти) незалежної акредитованої лабораторії про результати дослідження (випробувань) показників безпеки харчового продукту, що є предметом закупівлі, а саме: мікробіологічні показники, показники концентрації афлатоксину В1, афлатоксину М1, токсичні елементи (свинець, кадмій, миш’як, ртуть, мідь, цинк), пестициди, радіонукліди (цезій, стронцій). Документ має бути виданий на ім’я учасника або виробника, датований 2021 роком.   

2. Товар обов’язково повинен містити маркування із зазначенням назви харчового продукту, назви та адреси підприємства-виробника, ваги нетто, склад, дати виготовлення, терміну придатності та умови зберігання, дані про харчову та енергетичну цінність.

3. Товар не повинен містити штучних барвників, ароматизаторів, підсолоджувачів, підсилювачів смаку, консервантів, а  також ГМО. Товар має відповідати вимогам нормативних документів (ДСТУ ISO 3594-2001) за складом стеринової фракції жирів (кампестерин, брасикастерин, стигмастерин), про що учасником у складі пропозиції має бути надано відповідний експертний висновок, датований не раніше вересня 2021 року. Безпосередньо на підприємстві-виробнику повинна бути ефективно впроваджена система менеджменту безпеки харчової продукції, що в значній ступені зменшує ризики потрапляння в продукти харчування небезпечних чинників відповідно до вимог міжнародного стандарту ISO 22000:2018, копії відповідних сертифікатів мають бути надані Замовнику у складі пропозиції.

4. Доставка і розвантаження товару здійснюється силами та за рахунок Постачальника по заявці замовника.

5. Транспортування  здійснюється згідно Санітарних правил для підприємств продуктової торгівлі СанПиН 5781-91 від 16.04.1991 року з наданням у складі пропозиції листа контрольних перевірок температури у кузові авторефрижератора.

6. При постачанні продуктів харчування повинні дотримуватись температурні умови.

7. Транспортні засоби для перевезення товару повинні відповідати вимогам санітарних норм та правил, відповідно до Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності і якості харчових продуктів». Учасник обов’язково повинен виконувати промивання та дезінфекцію кузова рухомого складу, надати у складі пропозиції документ компетентного органу про якість миття після дезінфекції за результатами останньої санітарної обробки.     

8. Залишковий строк придатності на момент постачання повинен становити не менше 80% від кінцевого строку використання, встановленого підприємством-виробником.

9. Кожна партія товару повинна супроводжуватися товарно-транспортною накладною та додатково, документами, які підтверджують його якість та безпеку,  відповідність автотранспорту вимогам санітарних норм та правил.  Документи, що супроводжують товар та упаковка товару повинна містити чітку інформацію про дату виготовлення товару, умови та термін зберігання.

10. Приймання товару по якості, комплектності і кількості здійснюється уповноваженими представниками обох Сторін.

11. Замовник має право зробити вибіркове лабораторне дослідження товару, який був поставлений за договором, на якість та відповідність санітарно-гігієнічним нормам.

12. Витрати Замовника на лабораторне дослідження в повному обсязі відшкодовує Учасник.

13. У разі виявлення неякісного товару постачальник зобов’язаний замінити цей товар на якісний товар протягом одного календарного дня, а Замовник має право розірвати договір у односторонньому порядку.

18. Відповідно до чинного законодавства перевага надається постачальникам з прямими поставками або постачальникам з найменшою кількістю посередників. У зв’язку з викладеним потенційні учасники мають надати у складі пропозиції лист від виробника продукції про співпрацю з учасником або договір про співпрацю (допускається надання лише основного договору). 

№ зп

Найменування предмета закупівлі

Опис

Од. виміру

Кількість

2

Сир твердий «Російський» 50% жиру в сухій речовині або еквівалент

Сир твердий «Російський» ваговий має бути із вмістом жиру 50%, білого, біло-кремового кольору, зі смаком свіжого продукту. Не має бути стороннього запаху, смаку та зайвої рідини, а також плісняви, гнилі, домішок. Сир має бути виготовлений за ТУУ 10.5-00447103-008:2017. Пакування:  полімерна плівка.

 Пакування повинно здійснюватись способом, який гарантує безпечність та зберігання продукту відповідно до стандарту, має відповідати вимогам ДСанПІН 4.4.3-134-2006 за показниками свинцю, міді, кадмію, формальдегіду, метилового спирту, пропилового спирту, бутилового спирту, мікробіологічними, органолептичними, одориметричними показниками. На підтвердження даної вимоги потенційні учасники мають надати у складі пропозиції відповідний документ (протокол випробувань, експертний висновок, звіт тощо), виданий на ім’я учасника, датований не раніше жовтня 2021 року.

  Тара і пакувальні матеріали повинні бути легкими, міцними, зручними, добре зберігати товар від деформації та пошкодження. На тарі фасування повинна бути наступна інформація: назва харчового продукту, назва та адреса підприємства-виробника та потужностей (об’єкта) виробництва, вага нетто, дата виготовлення, термін придатності та умови зберігання, дані про харчову та енергетичну цінність, позначку «без ГМО».

 

кг

2400,00

Вимоги щодо якості сиру твердого:

1. Товар, що постачатиметься, повинен відповідати усім вимогам та критеріям щодо якості та безпеки. У зв’язку з викладеним, потенційні учасники мають надати у складі пропозиції експертний висновок незалежної акредитованої лабораторії з результатами досліджень за наступними показниками: антибіотики, мікотоксини, радіонукліди (цезій, стронцій), пестициди, токсичні елементи (свинець, кадмій, арсен, ртуть, мідь, цинк). Документ має бути виданий на ім’я учасника або виробника, датований 2021 роком.

2. Товар обов’язково повинен містити маркування із зазначення назви харчового продукту, назви та адреси підприємства-виробника, ваги нетто, склад, дати виготовлення, терміну придатності та умови зберігання, дані про харчову та енергетичну цінність.

3. Товар не повинен містити штучних барвників, ароматизаторів, підсолоджувачів, підсилювачів смаку, консервантів, а також ГМО. За мікробіологічними показниками сир твердий має відповідати вимогам чинного законодавства, у зв’язку з чим потенційні учасники мають надати у складі пропозиції експертний висновок незалежної акредитованої лабораторії про відповідні результати досліджень. Документ має бути виданий на ім’я учасника або виробника не раніше серпня-місяця 2021 року.     

4. Доставка і розвантаження товару здійснюється силами та за рахунок Постачальника по заявці замовника.

5. Транспортування  здійснюється згідно Санітарних правил для підприємств продуктової торгівлі СанПиН 5781-91 від 16.04.1991 року з наданням у складі пропозиції листа контрольних перевірок температури у кузові авторефрижератора.

6. При постачанні продуктів харчування повинні дотримуватись температурні умови.

7. Транспортні засоби для перевезення товару повинні відповідати вимогам санітарних норм та правил, відповідно до Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності і якості харчових продуктів». Учасник обов’язково повинен виконувати промивання та дезінфекцію кузова рухомого складу, надати у складі пропозиції документ компетентного органу про якість миття після дезінфекції за результатами останньої санітарної обробки.     

8. Залишковий строк придатності на момент постачання повинен становити не менше 80% від кінцевого строку використання, встановленого підприємством-виробником.

9. Кожна партія товару повинна супроводжуватися товарно-транспортною накладною та додатково, документами, які підтверджують його якість та безпеку,  відповідність автотранспорту вимогам санітарних норм та правил.  Документи, що супроводжують товар та упаковка товару повинна містити чітку інформацію про дату виготовлення товару, умови та термін зберігання.

10. Приймання товару по якості, комплектності і кількості здійснюється уповноваженими представниками обох Сторін.

11. Замовник має право зробити вибіркове лабораторне дослідження товару, який був поставлений за договором, на якість та відповідність санітарно-гігієнічним нормам.

12. Витрати Замовника на лабораторне дослідження в повному обсязі відшкодовує Учасник.

13. У разі виявлення неякісного товару постачальник зобов’язаний замінити цей товар на якісний товар протягом одного календарного дня, а Замовник має право розірвати договір у односторонньому порядку.

 

Обгрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі:

 

Очікувана вартість предмету закупівлі:

" сир кисломолочний жирністю не менше 10% , сир твердий жирністю не менше 50%за кодом СРV за ДК021:2015: 15540000-5 – сирні продукти; відповідний код СРV за ДК021:2015 -15542000-9 - Свіжий сир"; 15544000-3 - Твердий сир; визначено з урахуванням положень Примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, затвердженого наказом Уповноваженого органу № 275 від 18.02.2020. Закупівля проводиться на очікувану вартість, яка визначена з урахуванням ринкових цін на даний вид товару на момент оголошення закупівлі.

При визначенні очікуваної вартості застосовувався метод порівняння ринкових цін, після збору та аналізу цінової інформації реального ринку товару, був проведений аналіз закупівель аналогічних товарів через офіційний портал оприлюднення інформації про публічні закупівлі України системи Prozorro, запиту цінових пропозицій.

Розмір бюджетного призначення сформований з урахуванням обсягів наявної потреби товару на 2022 рік.

Очікувана вартість та обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі: 1695130,42 грн. з ПДВ.


« повернутися

Вхід для адміністратора